De vertrouwensgroep van een programma wijzigen

Wanneer een programma voor het eerst wordt gestart, controleert het onderdeel Host Intrusion Prevention de beveiliging van het programma en plaatst het het programma in een van de vertrouwensgroepen.

Experts van Kaspersky raden aan dat u geen programma's verplaatst van de automatisch toegewezen vertrouwensgroep naar een andere vertrouwensgroep. In plaats daarvan kunt u, indien gewenst, de rechten voor een afzonderlijk programma wijzigen.

De vertrouwensgroep van een programma activeren in de Beheerconsole (MMC)

De vertrouwensgroep van een programma veranderen in de Webconsole en Cloudconsole

De vertrouwensgroep van een programma veranderen in de programma-interface

Als gevolg hiervan wordt het programma in de andere vertrouwensgroep geplaatst. Kaspersky Endpoint Security blokkeert vervolgens de acties van het programma, afhankelijk van de vertrouwensgroep. De icon_HIPS_user_choice (door de gebruiker gedefinieerde) status wordt toegewezen aan het programma. Als de reputatie van het programma wordt gewijzigd in Kaspersky Security Network, laat het onderdeel Host Intrusion Prevention de vertrouwensgroep van dit programma ongewijzigd.